Уксус бальзамический
160 ₴
- В наявності
- +380 (97) 629-88-53
- +380 (67) 956-40-60
ПЕРЕД ЗАМОВЛЕННЯМ УТОЧНЮЙТЕ НАЯВНІСТЬ ТОВАРУ!
Уксус бальзамический 500 мл, Италия
Уксус
Перший в історії людства оцет, швидше за все, вийшов випадково: якийсь не надто спритний винороб залишив під жарким сонцем вино, і воно прокисло. Це могло статися будь-де – як у Середземномор'ї, так і в Грузії. Втім, існують свідчення 5000-річної давності про те, що вже у Стародавньому Вавилоні з фініків отримували не лише вино, а й оцет
Використовували оцет досить широко: і в кулінарії, і в медицині - як знезаражуючий засіб, і в побуті - для повернення неба металу первісній яскравості (до речі, для додання скляному посуді кристального блиску в ресторанах використовують розчин оцту), в питну воду додавали трохи оцту, щоб втамувати спрагу.
Оцет може бути натуральний і синтетичний. Натуральнийвиходить з харчового спиртовмісної сировини в результаті мікробіологічного синтезу за допомогою оцтовокислих бактерій.Синтетичний – в результаті хімічного синтезу з природного газу або шляхом сухої перегонки деревини (в Росії 90% оцту виробляють саме таким способом).
Очевидно, що для кулінарів представляє інтерес саме натуральний оцет. За різноманітністю видів він може конкурувати з алкогольними напоями. Адже не секрет, що виробництво і тих, і інших часто йде рука об руку. Ось основні види оцту, застосовуються в кухнях різних країн.
- Ціна: 160 ₴