Сир твердий овечий Pascoli ITALIANI Pecorino Romano DOP, 200 г Італія
370 ₴
- В наявності
- +380 (97) 629-88-53
- +380 (67) 956-40-60
ПЕРЕД ЗАМОВЛЕННЯМ УТОЧНЮЙТЕ НАЯВНІСТЬ ТОВАРУ!
Сир твердий овечий Pascoli ITALIANI Pecorino Romano DOP, 200 г Італія
Pecorino Romano – відомий з античних часів італійський твердий сир. Входив у обов'язковий
раціон римських легіонерів. Pecorino означає, що сир виготовляється з овечого молока (pecora-вівця). Romano вказує на регіон виробництва: Лаціо (Рим з околицями), провінція Гроссето та Сардинія. До речі, на Сардинії роблять ще один дуже смачний пекорино сир, Pecorino Sardo.
Сир ароматний та гострий, з характерним солоним присмаком. Термін дозрівання сиру впливає його гостроту, зазвичай він становить від 8 до 12 місяців. У сиру гладка скоринка та щільна текстура. Колір варіюється від білого до солом'яного. На смак і аромат сиру впливає тип молока, що використовується. Жирність молока, що використовується в процесі приготування сиру, повинна становити не менше ніж 6,8 %. У сирі містяться амінокислоти, фосфор, кальцій, групи вітамін А, В, РР, С та Е. Пекоріно Романо – інгредієнт паст, супів та салатів, його вживають як самостійну закуску. З медом подають як десерт.
І дуже добре він іде під сухе червоне вино. Тут підвищена солоність сиру не тільки не заважає, а скоріше допомагає, відтіняє смак вина. І навпаки, вино згладжує солоний смак сиру. Єдність та боротьба протилежностей.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Тип | Твердий сир |
Тип молока | Овече |
Вага | 200 г |
- Ціна: 370 ₴