Сир Брі, 200 грам Італія
- Немає в наявності
- +380 (97) 629-88-53
- +380 (67) 956-40-60
-
День Години роботи Перерва Понеділок Вихідний Вівторок 10:00 - 19:00 Середа 10:00 - 19:00 Четвер 10:00 - 19:00 Пʼятниця 10:00 - 19:00 Субота 11:00 - 19:00 Неділя Вихідний * Час вказано для регіону: Україна, Київ
- +380 (93) 237-26-61+380 (97) 629-88-53+380 (67) 956-40-60Тетянапр. Володимира Івасюка 12Г К2 (пр.Героїв Сталінграда 12-Г К2), Київ, Україна+380976298853+380976298853 +380679564060+380976298853 +380679564060
ПЕРЕД ЗАМОВЛЕННЯМ З'ЯСОВУЙТЕ НАЯВНІСТЬ ТОВАРУ!
Сир Брі, 200 грам Італія
Опис
Брі — це м'який столовий сир, що виготовляється з коров'ячого молока. Назва сиру походить від однойменної французької провінції (розташованої недалеко від Парижа), у якій його вперше приготували. Ароматний і ніжний брі вважається одним із найдавніших і найвідоміших французьких сирів. Перша згадка про неї ствердилася 774 року з уст самого Карла Великого, який захопленоклик: «Тільки, що я випробував одну з найдивніших страв». Більшими шанувальниками цього сиру були королева Марго, Філіп Август,равлас IV і Шарльторторський. А Людовик XVI за свою пристрасть до гоління навіть поплатився життям. Уникаючи революціонерів, він умишено затримався недалеко від місця Мо, де на той момент виробляли найкращий брі, щоб скуштувати улюблені ласощі. Царські воїни здобули саме розпал дегустації. Свіжий брі вважався найкращим подарунком для наближених королів. А в 19 столітті його полюбив увесь світ. Популярнувати брі в Європі почав французький дипломат Шарль Морис Талейран — і незабаром сир королів визнали королем сирів.
Сьогодні брі випускають у багатьох європейських країнах, а також в Австралії та США, але головним виробником цього сиру закономірно залишається Франція. Три основні різновиди бри отримали назви від маленьких містечках, у яких їх виготовляють: Брі де Мо, Брі де Кулом'є й Брі де Мелен. Крім них, є чимало другорядних варіацій на тему брі: з різними добавками (травами, грибами, горіхами) і з різних видів молока (не тільки коров'ячого).
Для приготування голі спочатку нагрівають, а потім проціджують молоко. Далі додають сіль, висушують і залишають для дозрівання (мінімум на місяць). Корочка може утворюватися як природним способом, так і за допомогою додавання ферментів. Після починають вироблятися бактерії.
Форма цього сиру схожа на пелюстку діаметром до 60 см і завтовшки 4-5 см. Бри укриє блідою (з сірувато-білим відтінком) оксамитною цвіллю. Корочка, на якій видні червоно-коричневі прожилки, їстівна, але без вираженого смаку. Вона вирізняється характерним аміачним ароматом. М'якоть брі схожа на ніжну текучу масу солом'яного кольору. Цей делікатесний сир має тонкий вершковий смак із м'яким горіховим або грибним ароматом. До речі, чим тонша головка брі, тим гостріша в неї смак.
Цей чудовий зрілий сир здатний облагородити будь-яку страву. Навіть банальний бутерброд брі перетворює на дивовижні ласощі. Приємний фруктовий аромат сиру ідеально підходить для соусів і фондю. Бри чудово поєднується з фруктами (особливо динею та зеленими яблуками), ягодами, горіхами, овочами та м'ясом. Він є гарною закускою для червоного та білого вина, а також шампанського. Перед тим, як подати на стіл, брі деякий час потрібно потримати в теплі — тоді він повною мірою випустить свій вишуканий аромат.
Склад
За даними USDA Nutrient Database в 100 г сиру брі міститься:
- Вода — 48.42 г
- Белки - 20.75 г
- Жири - 27.68 г
- Вуглеводи - 0.45 г
- Зола — 2.7 г
Вітаміни:
- Вітамін А (ретинол) — 173 мкг
- Вітамін В1 (тіамін) — 0.07 мг
- Вітамін В2 (рибофлавін) — 0.52 мг
- Ніацин (вітамін В3 або PP) — 0.38 мг
- Вітамін В5 (пантотенова кислота) — 0.69 мг
- Вітамін В6 (піридоксин) — 0.235 мг
- Фолієва кислота (вітамін В9) — 65 мкг
- Вітамін В12 (ціанокобаламін) — 1.65 мкг
- Вітамін Д (кальциферол) — 0.5 мкг
- Вітамін Е (токоферол) — 0.24 мг
- Вітамін К (філохінон) — 2.3 мкг
- Холін (вітамін В4) — 15.4 мг
Макроелементи:
- Калій — 152 мг
- Кальцій — 184 мг
- Магній — 20 мг
- Натрій — 629 мг
- Фосфор — 188 мг
Мікроелементи:
- Залізо — 0.5 мг
- Марганець — 34 мкг
- Мідь — 19 мкг
- Цинк — 2.38 мг
- Селен – 14.5 мкг
Калорийность
У 100 г брі в середньому міститься приблизно 334 ккал.
Корисні властивості сиру
Цей продукт багатий на білки, вітаміни А, D і групи B і мінерали (особливо кальцій, цинк, фосфор, магній і натрієм). Він майже не містить лактози, але водночас зберігає всі інші цінні компоненти молока. З цієї причини цей французький сир ідеально підходить усім, хто не переносить лактози.
До складу бри входять 8 амінокислот і безліч бактерій, зокрема й ті, що покращують діяльність травної системи, зокрема сприятливо впливають на роботу кишківника та допомагають синтезувати вітаміни групи В. Сир брі навіть запобігає поява карієсу. До того ж благородна цвіль цього продукту багата на особливі речовини, які здатні захищати шкіру від сонячних опіків. Вчені з Туреччини визначили, що скупчення цих елементів під шкірою сприяє активному виробленню меланіну, у такий спосіб зводячи до мінімуму ризик шкірного запалення.
Протипоказання
Спотвореність цим французьким сиром може призвести до негативних змін у мікрофлорі кишківника, наприклад, спровокувати дисбактеріоз, особливо після хвороб, викликаних кишковими інфекціями. Причиною цього є пеніцилінові грибки, які застосовують для виготовлення сиру брі. Вони продукують антибіотики, які пригнічують ріст бактерій. Тому вживати брі потрібно в невеликій кількості та не дуже часто. Тоді цей продукт не становитиме жодної небезпеки для здоров'я.