ПЕРЕД ЗАМОВЛЕННЯМ УТОЧНЮЙТЕ НАЯВНІСТЬ ТОВАРУ!
Сир пармезан тертий 14 місяців витримка DOP 100 грам Італія
Грана падано (італ. Grana Padano, від слів grana – «зерно», натякає на зернисту структуру сиру, і Padano, походить від річки По) – популярний твердий італійський сир.
Має солонуватий, пікантний смак із легким горіховим відтінком. Грана падано нагадує пармезан, але, на відміну від нього, виробляється не тільки в регіоні Емілія-Романья, а й в інших областях Італії: Венето, Трентіно — Альто-Адідже, П'ємонті та Ломбардії. Ще одна відмінність цього сиру від пармезану - в сировині для його виробництва (для випуску пармезану використовується молоко корів, які відгодовувалися тільки травою і сіном; для грана подано вимоги не настільки жорсткі).
У 1954 році було засновано консорціум Consorzio per la Tutela Del Formaggio Grana Padano, що поєднує безліч фірм-виробників сиру грану падано, основною функцією якого є контроль та нагляд за якістю сиру. У 1955 році консорціум зареєстрував товарний знак Grana Padano у кількох європейських країнах.
Для виробництва 1 кг сиру потрібно 17 літрів молока. Сир грану падано дозріває повільно, до 18 місяців. Грана падано випускається цілий рік, тому якість його може трохи варіювати в залежності від періоду закладки.
Головки сиру циліндричні, діаметром 35-45 см, висотою 15-18 см. Маса головок становить від 24 до 40 кг. Шкірка тонка, біла або слабо жовта.
Грана падано вживають як окремо, як доповнення до вермуту, вину, як правило червоному, так і в тертому вигляді аналогічно пармезану (для заправки пасти, в салатах і т.д.).
Основні | |
---|---|
Виробник | Венето |
Вага | 100 г |
- Ціна: 175 ₴