Сир Parmigiano Reggiano DOP витримка 12 місяців 300 грам Італія
Ціну уточнюйте
Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
- Немає в наявності
- +380 (97) 629-88-53
- +380 (67) 956-40-60
ПЕРЕД ЗАМОВЛЕННЯМ УТОЧНЮЙТЕ НАЯВНІСТЬ ТОВАРУ!
Сир Parmigiano Reggiano DOP Італія
Пармеза́н (фр. parmesan, оригінальна назва парміджано-реджано, італ. Parmigiano Reggiano, тобто «пармсько-реджійський») — італійський сорт твердого сиру довгого дозрівання, відзначений знаком якості DOP (Denominazione di Origine Protetta) — найменування.
Пармезан чи парміджано – це твердий італійський сир із коров'ячого молока. Він відрізняється своєю зернистою структурою та ламкістю. На батьківщині його називають парміджано реджано, а термін пармезан застосовують для його підробок.
Виготовлення
Пармезан виготовляють у регіоні Емілія-Романья. Для одержання 1 кг сиру використовують 16 л молока. Унікальність приготування в тому, що використовують лише свіже молоко та з частково зібраними вершками. Це робиться вручну.
Цікаво, що для отримання молока з тим хімічним складом та властивостями, які потрібні для отримання якісного сиру, корови мають лише певний вид трав.
Період дозрівання пармезану щонайменше 12 міс. Він може зберігатися дозріваючи до 10 років. При цьому стає більш твердим і зернистим. Завдяки таким властивостям, Ви не зможете його порізати звичайним ножем. Тому його ламають шматочками спеціальним ножем.
Шматочки не будуть рівними та однакової форми, оскільки через таку структуру сир ламається. Деякі стверджують, що правила приготування парміджано не змінюють уже 9 століть.
Склад та калорійність
Пармезан містить жири, вуглеводи, білки, воду, золу, мікро-, макроелементи, вітаміни, а також фолієву кислоту. У відсотковому співвідношенні продукт складається: білки – 55,17%, жири – 39,86%, вуглеводи 4,97%. У 100 г сиру: білки - 35,75 г, вода - 29,16 г, жири - 25,83 г, вуглеводи - 3,22 г, неорганічні речовини - 6,04 г, цукор - 0, 8 г
Основні | |
---|---|
Виробник | Венето |
- Ціна: Ціну уточнюйте