ПЕРЕД ЗАМОВЛЕННЯМ УТОЧНЮЙТЕ НАЯВНІСТЬ ТОВАРУ!
Каперси у морській солі 250 г, Італія
Каперси у морській солі. Перед вживанням промити водою.
Каперси – це відома у всьому світі приправа, яка надає стравам пікантний смак приємний.Вони являють собою нерозпущеною бутони квітів рослини, відомого як каперсник. Серед сотні його видів у їжу вживають у першу чергу каперсник колючий. Якщо ж говорити про плодах каперсника, то це солодкі червоні ягоди, що мають соковитою м'якоттю, яка за смаком дещо нагадує кавун.
Каперси це традиційна середземноморська закуска. Консервовані мариновані каперси, створені на основі добірних плодів каперсів з додаванням насиченого винного оцту, володіють м'якою текстурою, яскравим смаком з насиченими нотками гостроти. Ідеально підходять для домашнього і професійного приготування різноманітних страв середземноморської кухні: від легких салатів на основі свіжих сезонних овочів і добірного оливкової олії Extra Virgin, до неаполітанської піци, пасти і вишуканих закусок до вина. Відмінно підходять для правильного і збалансованого харчування - каперси багаті на групу вітамінів, фосфор, магній, а також бета-каротин.
Кращі сорти каперсів по прибутковості змагаються з виноградом. Тим не менш, далеко не кожна господиня вміє правильно використовувати цей продукт. І дарма, адже ця спеція може урізноманітнити безліч страв. Нижче представлено кілька оригінальних рецептів з її використанням. Але почнемо з корисних властивостей цього екзотичного продукту.
Каперси: Користь
Назване рослина культивується в Західній Європі, а саме в Італії, Іспанії, на Балканському півострові, а також в Африці та Америці. Крім того, воно зустрічається у Криму. До речі в Італії дуже популярна паста з каперсами. Бутони каперсника знамениті наявністю великої кількості вітамінів С і Р (рутин). Останній вітамін дуже корисний для судин. Зокрема, він зміцнює стінки судин, попереджає крововиливи, а головне з них не страшний склероз. Часто на поверхні маринованих каперсів можна побачити білі цятки – це і є рутин, який виділяється під впливом маринаду.
Також до складу каперсів входить каппарідін – речовина, що має протиалергічну дію. А різні ефірні олії, які містяться в цьому продукті, позитивно впливають волосся і шкіру. Зазначимо, що насіння каперсів містять близько 36% олії. Бутони каперсника багаті на білки, клітковину і йод. Крім того, вживання каперсів добре впливає на жіночу сечостатеву систему і навіть попереджає онкозахворювання.
Професійні кухарі часто експериментують з різноманітними поєднаннями, але якщо ви погано знайомі з каперсами, то краще зупиниться на перевірених рецептах. Крім того, каперси чудово поєднуються з м'ясом, птицею (особливо популярна курка з каперсами), різними морепродуктів, копченою і солоною рибою, сиром, болгарським перцем, оливковою олією і свіжою зеленню. Розтерті каперси, як і інші спеції, додають до супів, рибних, м'ясних і навіть яєчних страв. Бутони каперсника чудово відтіняють мартіні.
Каперси є невід'ємним елементом марокканської, італійської, турецької та грецької кухні. Наприклад, макарони з каперсами можна сміливо назвати чисто італійським блюдом. На Менорці плоди каперсника вважаються однією з найпопулярніших закусок, а в Греції вони є інгредієнтом мезе (набір закусок до алкогольних напоїв). У грецькій кухні застосовуються навіть листя каперсника. Їх використовують в салатах і в рибних стравах. А риба з каперсами володіє неповторним смаком. Особливо вдало ця приправа поєднується з оселедцем і анчоусами. Ну і, звичайно ж, не можна забувати про піцу з каперсами. Така піца сподобається любителям пікантності.
Салати з каперсами
Цей продукт був інгредієнтом оригінального французького салату «Олів'є», створеного наприкінці XIX ст. Салат «Олів'є» з каперсами популярний і в сучасної французької кухні. Але готуючи салати, слід пам'ятати, що мариновані каперси потрібно використовувати обережно, адже вони мають досить насиченим смаком і запахом. Найчастіше мариновані пуп'янки каперсника дрібно нарізають разом з травами або ж розтирають з маслом і додають у соуси, маринади і салатні заправки. Так, їх аромат розподіляється рівномірно. У салатах каперси добре поєднуються з оливками.
Салат з каперсами і креветками
- 750 г креветок;
- 500 г помідорів;
- 80 г каперсів;
- 1 цибулина;
- 1 зубчик часнику;
- 30 г томатної пасти;
- 90 г борошна;
- оливкова олія;
- сік 1 лимона;
- спеції;
- петрушка.
Спочатку потрібно подрібнити часник і цибулю і згасити їх в оливковій олії. Далі ріжемо помідори і додаємо їх разом з томатною пастою до маси, що знаходиться на сковорідці. Тушкуємо все близько 10 хв. Тепер займемося креветками. Їх потрібно обваляти в борошні, приправити спеціями і обсмажити. Для смаження буде достатньо 4-х хвилин. Креветки також використовуються для салату з каперсами і тунцем. Готові креветки заливаємо соусом, приготованим раніше, посипаємо петрушкою, каперсами і скроплюємо лимонним соком. Каперси чудово поєднуються з томатами, тому обов'язково спробуйте приготувати салат з каперсами і помідорами.
Салат з каперсами і куркою
- куряча грудка;
- половина цибулі-шалот;
- половина стебла селери;
- 6 помідорів черрі;
- лимонний сік;
- 1 кисле яблуко;
- 6 перепелиних яєць;
- оливкова олія;
- каперси;
- корнішони;
- оливки без кісточки;
- сіль.
Курячу грудку натираємо перцем, сіллю, скроплюємо оливковою олією і запікаємо в духовці 20 хв. при 180°. Помідори черрі і оливки розрізаємо навпіл. Перепелині яйця варимо і також розрізаємо навпіл. Дані яйця також входять до складу салату з анчоусами і каперсами. Селера, шалот-цибулю, каперси, яблуко і корнішони дрібно нарізаємо. Змішуємо все, солимо, перчимо, збризкуємо лимонним соком і заправляємо оливковою олією.
Наявність уточнюйте в менеджерів!
Основні | |
---|---|
Виробник | БЕТ |
- Ціна: 160 ₴