Рис Basmati 1кг
- Немає в наявності
- +380 (97) 629-88-53
- +380 (67) 956-40-60
-
День Години роботи Перерва Понеділок Вихідний Вівторок 10:30 - 20:00 Середа 10:30 - 20:00 Четвер 10:30 - 20:00 Пʼятниця 10:30 - 20:00 Субота 11:00 - 19:00 Неділя Вихідний * Час вказано для регіону: Україна, Київ
- +380 (93) 237-26-61+380 (97) 629-88-53+380 (67) 956-40-60Тетянапр. Володимира Івасюка 12Г К2 (пр.Героїв Сталінграда 12-Г К2), Київ, Україна+380976298853+380976298853 +380679564060+380976298853 +380679564060
НАЯВНІСТЬ УТОЧНЮЙТЕ У МЕНЕДЖЕРА!
Рис Basmati 1кг
З рису Басматі можна приготувати найсмачніший, розсипчастий ніжний гарнір, не докладаючи до цього особливих зусиль.
Опис
Рис – найбільш споживаний злак у всьому світі, а одним з найбільш популярних і відомих його сортів є басматі. В Індії його вважають королем всіх круп, завдяки приємному аромату і красивою, вишуканою формою. Зерна басматі самі довгі і тонкі з усіх існуючих сортів, що володіють тонким, ніжним смаком, в приготованому вигляді мають розсипчасту структуру і ніжний запах горіха. Особливий аромат і присмак басматі пояснюється містяться в ньому циклічним з'єднанням 2-ацетил-1-пирролин.
Назва рису походить від індійського слова "Vasumati", що в перекладі з хінді означає «аромат від народження». Історія басматі починається з підніжжя Гімалайських гір, де її культивували протягом багатьох тисячоліть.
Зараз найкращий рис росте в деяких районах Пакистану і в індійській місцевості Харьяні, відомому під назвою «Рисова чаша Індії». Також деякі різновиди цього рису – касмати і тексмати почали вирощувати і в Америці, вони також мають приємний смак і гарну текстуру, але поступаються справжньому басматі, вирощеного на батьківщині.
Басматі дуже простий у приготуванні, і не займає багато часу: досить помістити рис в гарячу воду, додати дрібку солі і трохи оливкової олії, поварити 5-10 хвилин, зняти з плити і дати постояти 20 хвилин – і страва готова до вживання. У процесі приготування рис збільшується тільки в довжину, і в готовому вигляді набуває незвичайну форму, стає розсипчастим, а зерна зберігають свою цілісність і аромат.
Завдяки його надзвичайним смаковими якостями, зварену і трохи підсолений рис вже сам по собі є дуже смачним гарніром. Індійські кулінари для посилення смакових якостей страви додають в нього різні спеції – кмин, куркуму, перець, лимонний сік, кунжутне або кокосове масло, кінзу або маш. Подається рис з тушкованими або свіжими овочами. У європейській кухні басматі і подають до м'яса ― яловичини, індички і курки.
Корисні властивості басматі
Басмати содержит в себе множество полезных веществ – клетчатку, фолиевую кислоту, крахмал, аминокислоты, фосфор, железо, тиамин, калий, ниацин и рибофлавин. В расчете на сухую массу, он на 70-80% состоит из крахмала, который медленно переваривается и усваивается, тем самым обеспечивает регулярное поступление в кровь глюкозы, регулируя уровень сахара в крови у диабетиков.
Варені зерна обволікають шлунок, захищають і не збуджує шлункову секрецію, тому підходять для вживання при багатьох захворюваннях, завдяки малому вмісту в ньому волокон. Він не містить холестерину і легко засвоюється організмом, тому рекомендується людям, страждаючим серцево-судинними захворюваннями.