
Сир твердий "Grana Padano", 300 г Італія
475 ₴
- В наявності
- +380 (97) 629-88-53
- +380 (67) 956-40-60
ПЕРЕД ЗАМОВЛЕННЯМ УТОЧНЮЙТЕ НАЯВНІСТЬ ТОВАРУ!
Грана Падано (Grana Padano Dop)
Grana Padano проводиться в провінціях Падуанської рівнини укладених між областями Ломбардії, П'ємонту, Емілії-Романьї, Венето і Трентіно. Це самий продаваний сир DOP у світі. Маркування DOP (Denominazione d' Origine Protetta), вказує на те, що всі операції з виробництва певного продукту, в даному випадку сирів, проводяться в одному регіоні.
Щоб його зробити використовують молоко корів, які харчуються свіжим кормом, або овоче-зерновими сумішами, які обов'язково повинні відповідати суворим критеріям і правил провадження передбаченими консорціумом щодо захисту цього сиру.
Для виробництва використовується натуральне сире молоко, частково знежирене. Виробництво здійснюється у величезних мідних казанах і коагуляція відбувається з використанням натуральної сироватки і сичугового ферменту тваринного походження. При згортанні молоко набуває зернисту структуру (grana), при цьому кожне зернятко, за розміром нагадує рисове. Після варіння ці зернятка скупчуються в однорідну масу і випадають на дно казана, з якого вони збираються спеціальною тканиною. Після цього сир переносять в ємності, які надають йому циліндричну форму, а потім поміщають в соляний розчин для засолювання. Там він знаходиться 14-30 днів. Після засолу форми з сиром переносяться у приміщення з певною температурою і вологістю для дозрівання. При цьому процесі форми сиру постійно контролюються, перевертаються і чистяться. Grana Рadano може бути 3 типів у залежності від часу дозрівання:
Від 9 до 16 місяців;
Від 16 до 20 під назвою «Oltre 16 mesi»;
Основні | |
---|---|
Виробник | Венето |
Країна виробник | Італія |
Тип | Твердий сир |
Тип молока | Коров'яче |
Вага | 350 г |
- Ціна: 475 ₴