Кукурудзяна олія, 1 L Італія
- В наявності
- +380 (97) 629-88-53
- +380 (67) 956-40-60
-
День Години роботи Перерва Понеділок 10:00 - 20:00 Вівторок 10:00 - 20:00 Середа 10:00 - 20:00 Четвер 10:00 - 20:00 Пʼятниця 10:00 - 20:00 Субота 11:00 - 19:00 Неділя 11:00 - 19:00 * Час вказано для регіону: Україна, Київ
- +380 (93) 237-26-61+380 (97) 629-88-53+380 (67) 956-40-60Тетянапр. Володимира Івасюка 12Г К2 (пр.Героїв Сталінграда 12-Г К2), Київ, Україна+380976298853+380976298853 +380679564060+380976298853 +380679564060
ПЕРЕД ЗАМОВЛЕННЯМ УТОЧНЮЙТЕ НАЯВНІСТЬ ТОВАРУ!
КУКУРУДЗЯНА ОЛІЯ
Кукурудзяна олія – цінний продукт рослинного походження, що містить в два рази більше вітаміну молодості і краси порівняно з соняшниковою та оливковою олією
Опис
Кукурудзяна олія – жирне рослинна олія, що виготовляється з насіння кукурудзи, застосовуване господинями в кулінарії поряд з соняшниковою та оливковою оліями. Кукурудзу почали вирощувати як культурна рослина 7-12 тисяч років тому на території сучасної Мексики. Найдавніші знахідки цієї зернової культури були знайдені в печері Гвила Накитц (сучасне місто Оахака на півдні Мексики) і датуються 4250 роком до нашої ери. Цікавий факт, що в ті часи кукурудзяні качани були майже в десять разів менше ніж сучасні та не перевищували в довжину трьох-чотирьох сантиметрів.
Кукурудзяне масло вважається одним з кращих серед усіх рослинних масел. Зовні воно схоже на традиційне соняшникову: приємно пахне і має колір від блідо-жовтого до червонувато-коричневого. Його виробляють із зародків кукурудзи пресовим і екстракційним методами. Розрізняють кілька типів кукурудзяної олії: нерафінована (неочищена, більш темне з явним запахом, зберігає максимальну кількість корисних речовин), рафінована недезодорованим (очищене, але із збереженням специфічного запаху), рафінована дезодорована марки Д (використовується для виготовлення продуктів дитячого, дієтичного харчування), рафінована дезодорована марки П (поставляється в торгову мережу, мережу громадського харчування). В процесі рафінації, після якого олія стає світлим і практично втрачає свій натуральний смак і запах, відбувається очищення продукту від різних шкідливих домішок, залишкових пестицидів. Однак разом з забруднювачами із нього виходять і корисні поживні речовини, мікроелементи. Тому рафінована олія виходить більш «бідним» за складом порівняно з нерафінованою олією, що не піддаються очищенню. Зате рафінована олія, на відміну від нерафінованої, не димить на сковороді і не «горить» при смаженні. При тривалому зберіганні кукурудзяна олія може набувати неприємний запах. Якщо Ви купили «живе», нерафіновану олію, то зберігати його слід в скляному посуді в холодильнику, інакше на світлі і в теплому місці таке масло швидко помутніє, втратить свої корисні властивості і придбає неприємний гіркий смак. На прилавках наших магазинів найчастіше представлено рафіноване дезодороване масло, яке зберігається значно довше у будь-яких умовах. В процесі дезодорації олії з усуваються речовини, які надають продукту специфічний запах.
Рафінована кукурудзяна олія ідеально підходить для смаження (не пригоряє і не піниться, на відміну від соняшникової практично не утворює канцерогенів), гасіння та приготування страв у фритюрі. Його використовують при приготуванні різних соусів та майонезу, додають у тісто та випічку. А в салати, закуски та вінегрет краще додавати нерафіновану олію, більш терпку та ароматну, а головне - найкорисніше.
Склад та корисні властивості кукурудзяної олії
Кукурудзяна олія вважається дієтичним продуктом, легко засвоюваним нашим організмом. Нерафінована олія містить в складі близько 85% ненасичених жирних кислот (олеїнова, лінолева) і до 10-14% насичених жирних кислот (стеаринова, пальмітинова). За кількістю жирних кислот, таких необхідних для нашого організму, з кукурудзяним маслом не може зрівнятися ні соняшникова, ні бавовняне - хіба що тільки соєве. Жирні кислоти є будівельним білком для людського організму і служать важливим джерелом енергії для нашої життєдіяльності. Олеїнова і лінолева кислоти благотворно впливають на роботу серцево-судинної системи, відіграють значну роль у профілактиці атеросклерозу (знижує рівень холестерину), що призводить до інсультів та інфарктів. Олеїнова кислота бореться з відкладенням жирів і навіть допомагає їх «спалюванню» в організмі.
Кукурудзяна олія багата на вітаміни F, Е, B1, нікотинової кислоти і лецитином. За вмістом вітаміну Е (токоферолу), що є антиоксидантом і гальмує процеси старіння організму, кукурудзяна олія майже вдвічі обганяє соняшникову та оливкову. Завдяки токоферолу, кукурудзяна олія сприяє нормальному функціонуванню статевих залоз і особливо корисна вагітним жінкам. Вітамін F, беручи участь у процесі розрідження крові, перешкоджає утворенню тромбів та благотворно впливає на судинну систему; зменшує запальні процеси та сприяє загоєнню виразок та ран; стимулює процеси регенерації тканин та обмін речовин. Вітамін В1 (тіамін) відповідає за процеси вуглеводно-жирового та водно-сольового обміну, клітинного дихання, а також необхідний для роботи нервової системи. Вітамін РР (нікотинова кислота) бере участь у роботі вищої нервової діяльності та сприяє здоровому травленню.
Всі ці цінні речовини у складі кукурудзяної олії роблять її важливим інгредієнтом у виробництві дитячого харчування та дієтичних продуктів. Регулярне вживання нерафінованої олії допоможе нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту, печінки та навіть підвищити рівень імунітету.
Протипоказання
Протипоказань до вживання кукурудзяної олії практично немає. Головне - немає його у величезних кількостях, тому що все ж олія є висококалорійним продуктом. Крім того, не можна використовувати масло з терміном придатності, що минув, оскільки з часом у ньому утворюються окиси, що порушують обмін речовин в нашому організмі.
Наявність уточнюйте у менеджерів!