ПЕРЕД ЗАМОВЛЕННЯМ УТОЧНЮЙТЕ НАЯВНІСТЬ ТОВАРУ!
Olio di semi di Vinacciolo - це олія, отримана з виноградних кісточок, відокремлених від кісточок після виноробства. Воно багате поліненасиченими жирними кислотами Омега 3 і, зокрема, антиоксидантами Омега-6 (лінолева кислота). Олія виноградних кісточок збагачена вітамінами A, B 6 і E. ? знайдених при археологічних розкопках міст Стародавньої Греції та Єгипту). Існують також докази того, що і в середні віки масло виноградних кісточок широко використовувалося в середземноморській кулінарії, а також знаходило застосування у французькій та італійській косметології як головний інгредієнт еліксирів, що надає волоссю блиску та шовковистості.
Виноградну олію одержують із виноградних кісточок двома способами ― методом холодного пресування (віджиму) та гарячої екстракції. Більш високою харчовою цінністю має масло, отримане шляхом холодного віджиму кісточок винограду (при цьому способі виробництва у виноградній олії зберігається максимум вітамінів, мінералів та біологічно активних речовин, що визначають різноманітні лікувальні та косметичні властивості цього рослинного продукту). Однак незаперечною перевагою способу отримання виноградної олії методом гарячої екстракції є максимальний вихід кінцевого продукту (саме у зв'язку з цим даний метод популярніший у виробництві олії виноградних кісточок, ніж метод холодного пресування).
Застосування у кулінарії
Світло-жовте, із зеленуватим відтінком, нерафінована виноградна олія володіє ніжним пряним смаком і злегка відчутним горіховим ароматом. приготування домашнього майонезу, різних заправок та соусів для салатів, масляних екстрактів із пряної зелені та часнику, різноманітних фондю, а також знаходить застосування в домашньому консервуванні та приготуванні маринадів для м'яса, птиці чи риби. Лише кілька крапель ніжної, легкої виноградної олії здатні надати неповторний аромат домашній здобній випічці та внести «родзинку» у звичний смак таких повсякденних страв як каші, круп'яні гарніри, картопляне пюре. Олія виноградних кісточок найчастіше використовується в кулінарії також як замінник або арахісової або соняшникової олії.
Завдяки високому вмісту у складі олеїнової кислоти виноградна олія відрізняється високою стійкістю до нагрівання до високої температури (точка «димлення» цієї олії становить 216 градусів), у зв'язку з чим відмінно підходить для смаження або приготування у фритюрі м'яса, риби, овочів (особливо апетитно виглядає картопля). , підсмажений на виноградному маслі).
Масло виноградних кісточок, що володіє високою стійкістю до окислення (з огляду на низький вміст у складі Омега-3 кислоти) часто додають до інших харчових рослинних олій (соняшниковій, оливковій, лляній, рудничній) для збільшення їх терміну зберігання.
Склад виноградної олії
Висока харчова цінність, а також широкий спектр косметичної та лікувально-профілактичної дії виноградної олії обумовлені високою концентрацією в ньому вітамінів (Е, А, B1, B2, B3, В6, B9, В12, С), макро- та мікроелементів (калій, натрій) , кальцій, залізо та ін), поліненасичених жирних кислот, флавоноїдів, фітостеролів, дубильних речовин, фітонцидів, хлорофілу, ензимів. За своїм складом масло кісточок винограду схоже з олією, а за харчовою цінністю може конкурувати з соєвою, соняшниковою та кукурудзяною олією.
Олія виноградних кісточок дуже багата на поліненасичену лінолеву кислоту Омега-6 (до 70%), яка визначає найважливіші косметичні властивості цього рослинного продукту (зокрема, його здатність підтримувати оптимальну зволоженість шкіри та стимулювати процес регенерації шкірного покриву). У комплексі з мононенасиченою олеїновою кислотою Омега-9 (її у виноградній олії до 25%) лінолева кислота має протизапальну та імуностимулюючу дію, сприяє нормалізації ліпідного обміну, покращенню роботи серця та кровоносних судин, покращенню функціонування нервової та ендаринної систем. людини від різноманітних шкідливих речовин (токсинів, шлаків, солей важких металів, радіонуклідів та інших.). Також у виноградній олії в незначній кількості присутні пальмітинова, стеаринова, пальмітолеїнова, арахінова та ліноленова Омега-3 кислоти.
Висока антиоксидантна активність масла виноградних кісточок значною мірою визначається вітамінами Е, А і С, що входять до його складу, флавоноїдами резвератролом і проантоціанідином. Завдяки наявності у складі вищезгаданих біохімі
Основні | |
---|---|
Виробник | Crudolio |
Країна виробник | Італія |
Тип олії | Виноградної кісточки |
Тип | Нерафінована |
Віджим | Перший холодний |
Об`єм | 1000 мл |
Упаковка | Скляна пляшка |
- Ціна: 670 ₴